One Breath Around The World

Sovint, per afrontar la vida es recorda fer conscient la respiració. La importància de l’intercanvi d’oxigen amb el medi té connotacions quasi espirituals, ja que l’aire és invisible i inmaterial, però a la vegada és vital.

En quasi totes les pràctiques espirituals s’indica la respiració com quelcom clau per assolir un estat de relaxació. Encara més, fins i tot en el part es demana a la dona que es concentri en tenir una respiració profunda i rítmica. Tanmateix, la criatura naixent, que ho hem estat tothom en algun moment, farà la primera inspiració d’aire en la seva vida.

Això contrasta amb l’apnea, que significa deixar de respirar durant molt de temps, mentre es baixa a les profunditats del mar. Encara i així, reafirma el valor d’una sola respiració per a observar una altre dimensió, la subaquàtica, en pau i harmonia, fusionant-se amb el medi. One breath around the word és un petit reportatge que mostra al submarinista francés Guillaume Néry fent apnea amb una petita i profunda respiració.

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook